Specialundersøgelser


Specialundersøgelser 

På dyrehospitalet har vi en del udstyr der giver os mulighed for at lave specielle undersøgelser, således at vi kan komme tættest mulig på en korrekt diagnose. Læs mere om:

  • Hjerteskanning
  • Endoskopi 
  • Øreskopi 
  • Kikkertundersøgelse
  • Øjenundersøgelse


Hjerteskanning

Avanceret hjertediagnostik 

Flere hunderacer f.eks. Cavalier King Charles, Irsk ulvehund m.fl. kan have medfødte hjertelidelser. Nogen katteracer er også disponerede for hjertelidelser f.eks. Norsk Skovkat.

En tidlig diagnostik kan forbedre dyrets livskvalitet og livslængde. På Himmelev Dyreklinik bruger vi ultralyd sammen med røntgen og EKG til avanceret hjertediagnostik.Endoskopi 

Kikkertundersøgelse

Mange kæledyr kan lide af kroniske mave-tarm problemer, f.eks. tilbagevendende diarré. I sidste ende kan det blive nødvendigt at lave en kikkertundersøgelse, hvor man går ned gennem tarmkanalen med en fleksibel kikkert (endoskop).

Et endoskop kan også bruges til at kigge i lungerne.

(Billede af tolvfingertarmen hos hund)Øreskopi 

Ørelidelser 

Ørelidelser er en af de mest almindelige lidelser hos hund og kan have mange forskellige årsager.

Med vores øreskop er vi stand til at komme helt tæt på trommehinden og få renset øret ordentligt op. Samtidig minimeres chancen for skader under ørerens.Kikkertundersøgelse / kikkertoperation

En artroskopi er en undersøgelse og evt. operation, der udføres ved hjælp af en kikkert

Med kikkert kan man se dele af leddet, som er sværere at se ved en traditionel operation. Metoden er mindre traumatisk  for dyret, ligesom den medfører færre smerter. Ved kikkertoperationer kan man ofte se ting, som man ikke kan se på røntgen. Det gælder f.eks. sygdomme i albue- og skulderled, f.eks. albueledsdysplasi, eller ledbåndsskader i skulderled.

Dyret kommer sig hurtigere oven på en kikkertoperation i et led end efter en traditionel åbning af leddet.

(Billede af kikkertoperation (Artroskopi) i albue på Labrador)Øjenundersøgelser 

Moderne øjenudstyr 

På Himmelev Dyreklinik modtager vi henvisninger til øjenundersøgelser og har derfor alt moderne øjenudstyr på klinikken - både til undersøgelser og kirurgi.Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop