Specialkirurgi


Almindelig kirurgi og specialkirurgi

På hospitalet udfører vi alle normale former for kirurgi, som neutralisationer, kejsersnit, fjernelse af tumorer osv. Men vi laver også specialkirurgi, dels for vores egne patienter, dels på patienter, der henvises fra andre klinikker. Vi udfører f.eks.:

 • Led og knoglekirurgi
 • TTA, overrevet korsbånd
 • Patella kirurgi (knæskal)
 • Artroskopi (kikkertoperation af led)
 • Kikkertsterilisation af hund (også kaldet skop OH eller Lab. ster.)
 • Øjenkirurgi
 • Brachyocephalt Syndrom, BOAS
 • Rygkirurgi, diskusprolaps
 • Kæbekirurgi
 • Avanceret abdominalkirurgi
 • Thoraxkirurgi
 • Total Hip Replacement.: Som et af meget få dyrehospitaler laver vi totalproteser på hofter for hunde med hofteledsdysplasi eller slidgigt i hofterne.


Hofteledsdysplasi er en arvelig lidelse som kan være invaliderende for hunde 

Den arvelige lidelse er kendetegnet ved, at ledhovedet på lårbensknoglen og hofteskålen ikke "passer ordenligt" sammen, således at der opstår slidgigt, og hunden får smerter.

Der findes flere forskellige behandlinger for hofteledsdysplasi, lige fra guldakupunktur til foderbehandling og almindelig smertebehandling. På Himmelev Dyreklinik tilbyder vi alle disse behandlinger.

Som noget nyt tilbyder vi som de første i Danmark en cementløs operationsmetode til udskiftning af hele den dårlige hofte hos patienten. Vi har valgt operationsmetoden "Kyon Cementles".

Det er en anerkendt operationsmetode, som er gennemprøvet og veldokumenteret. På billedet ses, hvordan man har indsat et nyt ledhoved og en ny hofteskål. Efter operationen er der en genoptræningsperiode på cirka 8 uger.Kikkertsterilisation af hund 

I mange år har laparoskopiske operationer i bughulen hos mennesker været ” The golden standard”, pga mindre ar, mindre smerte og hurtigere rekonvalescens (man kommer sig hurtigere). Dette også muligt hos hunde, hvor man har de samme positive effekter, som hos mennesker.

Selve operationen foregår gennem 2 små huller, et på 5 mm og et på 5-10 mm.  Æggestokkene fjernes ved hjælp af en kikkert og en speciel skalpel med tang. Hundene er hurtigere på benene end ved den traditionelle operation. Derudover føler de mindre smerte under og efter operationen og kræver derfor også mindre smertestillende medicin efter operationen.

Proceduren kræver dog lidt mere mandskab og en del mere (special)udstyr end ved en normal sterilisation, derfor er denne operation også dyrere. Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®