Specialkirurgi


Almindelig kirurgi og specialkirurgi

På hospitalet udfører vi alle normale former for kirurgi, som neutralisationer, kejsersnit, fjernelse af tumorer osv. Men vi laver også specialkirurgi, dels for vores egne patienter, dels på patienter, der henvises fra andre klinikker. Vi udfører f.eks.:

  • Led og knoglekirurgi
  • TTA
  • Øjenkirurgi
  • Brachyocephalt Syndrom
  • Rygkirurgi
  • Kæbekirurgi
  • Avanceret abdominalkirurgi
  • Thoraxkirurgi
  • Total Hip Replacement.: Som et af meget få dyrehospitaler laver vi totalproteser på hofter for hunde med hofteledsdysplasi eller slidgigt i hofterne.


Hofteledsdysplasi er en arvelig lidelse som kan være invaliderende for hunde 

Den arvelige lidelse er kendetegnet ved, at ledhovedet på lårbensknoglen og hofteskålen ikke "passer ordenligt" sammen, således at der opstår slidgigt, og hunden får smerter.

Der findes flere forskellige behandlinger for hofteledsdysplasi, lige fra guldakupunktur til foderbehandling og almindelig smertebehandling. På Himmelev Dyreklinik tilbyder vi alle disse behandlinger.

Som noget nyt tilbyder vi som de første i Danmark en cementløs operationsmetode til udskiftning af hele den dårlige hofte hos patienten. Vi har valgt operationsmetoden "Kyon Cementles".

Det er en anerkendt operationsmetode, som er gennemprøvet og veldokumenteret. På billedet ses, hvordan man har indsat et nyt ledhoved og en ny hofteskål. Efter operationen er der en genoptræningsperiode på cirka 8 uger.Kikkertsterilisation af hund 

I mange år har laparoskopiske operationer i bughulen hos mennesker været ” The golden standard”, pga mindre ar, mindre smerte og hurtigere rekonvalescens (man kommer sig hurtigere). Nu er dette også muligt hos hunde, hvor man har de samme positive effekter som hos mennesker.

Selve operationen foregår gennem 2 små huller, et på 5 mm og et på 5-10 mm.  Selve ovarierne fjernes ved hjælp af en kikkert og en speciel skalpel med tang. De to huller limes eller sys.  Hunden er normalt i fuld vigør, samme dag. Patienterne er hurtigere på benene end ved den traditionelle operation. Derudover føler de mindre smerte under og efter operationen, og kræver derfor også mindre smertestillende medicin efter operationen.

Procedure kræver lidt mere mandskab og en del mere udstyr end en normal sterilisation, og derfor også lidt dyrere. I øjeblikket koster den ca. 1500 kr. mere end en traditionel operation.Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop