Kikkert sterilisation af hund

Kikkert sterilisation af hund

I mange år har laparoskopiske operationer i bughulen hos mennesker været ” The golden standard”, pga mindre ar, mindre smerte og hurtigere rekonvalescens (man kommer sig hurtigere). Nu er dette også muligt hos hunde, hvor man har de samme positive effekter som hos mennesker.

Selve operationen foregår gennem 2 små huller, et på 5 mm og et på 5-10 mm.  Selve ovarierne fjernes ved hjælp af en kikkert og en speciel skalpel med tang. De to huller limes eller sys.  Hunden er normalt i fuld vigør, samme dag. Patienterne er hurtigere på benene end ved den traditionelle operation. Derudover føler de mindre smerte under og efter operationen, og kræver derfor også mindre smertestillende medicin efter operationen.

Procedure kræver lidt mere mandskab og en del mere udstyr end en normal sterilisation, og derfor også lidt dyrere. I øjeblikket koster den ca. 1500 kr. mere end en traditionel operation.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.